HTML

Páncél György blogja

Páncél György vagyok, 24 éves budapesti lakos. 2008. január 14 és 2010. január 31 között a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában dolgoztam személyi segítőként egyfajta segédápolóként, most a Motiváció Alapítvány támogató szolgálatánál töltöm be korábbi munkakörömet, mellette jelenleg is Sopronba járok levelező tagozaton szociálpedagógia szak IV. évfolyamára illetve Budapesten a Pannon Kincstár Tanoda fogyatékkal élők gondozása elnevezésű képzésére és mindezek mellett készülök a diplomához elengedhetetlen középfokú nyelvvizsgára Angol nyelvből. A jogosítvány megszerzésébe is sokat fektetek már "csak" a forgalmi vizsga van hátra. Próbálom mellőzni a közszereplést igencsak kevés sikerrel. Továbbra is célom egy svédországi élet alapjainak a megteremtése. Küzdök az esélyegyenlőségért és integrációért a magam módján.

Friss topikok

Linkblog

Pápai rendezvény - eljutni kihívás

2009.11.06. 21:58 :: gyurgyusz

Az alábbi levelet jutattam el 5 nappal e-mail-ben a Közlekedési Minisztériumba miután többször is megtagadták az utaztatást, mivel Pápán nincsen emelőberendezés. Szerencsére segítettek nekem és utána a Mávosok nagyon készségesek voltak a kisérő személyzettel egyébként eddig sem volt gondunk, de most még jobban kitettek magukért. Nekik külön köszönet.

Tárgy: Mozgássérült ember közösségi közlekedésben (MÁV-nál) történt elutasítása adott vonalon 

 

 

Tisztelt Főosztályvezető Úr!

 

Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy a 2009. október 24 –én szerettünk volna egy mozgássérült fiatalemberrel Budapestről – Pápára eljutni egy sportrendezvényre közösségi tömegközlekedéssel a Magyar Állam Vasút (MÁV) által mindenki számára nyújtott szolgáltatásán keresztül. Azonban Pápán nincsen olyan speciális emelő berendezés, amellyel a vonatról segíteni tudnának a leszállásban majd a visszautazásnál a felszállásban, ezért a mai napon felvettem a kapcsolatot a céggel. A Máv - Direkt munkatársával folytatott beszélgetésből és az általa történt utánajárás kapcsán tájékoztatott, arról, hogy ebben az esetben nem tudjuk igénybe venni a szolgáltatást. Ezt követően beszéltem a Máv József Attila utcai irodájának munkatársával, aki szintén körbe kérdezősködött és az eredmény ugyanaz lett elutasították utazásunkat az adott vonalon. Az Önök számát  a Fogyatékosságügyi és Rehabilitációs Főosztály munkatársától kaptam meg.

Éppen ezért azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy segítsen, mert véleményem szerint 5 nap alatt lehetne megoldást találni csak erre úgy tűnik számomra, hogy a másik oldalról nincs affinitás, motiváció. Legegyszerűbb megoldásként ajánlottam, hogy elég lenne ha az állomáson 2-3 ember várna minket és egyszerűen csak segítene nekem a leemelésben, de ezt a balesetveszély fokozott jelenléte miatt élből elvetették. Másik megoldás egy emelő berendezés oda szállítása lett volna, mivel a Nyugati pályaudvaron kettő (!) is van, 2-3 napra nem okozhatna gondot. A következő megoldási lehetőség a saját önemelővel rendelkező kocsi beállítása lenne, amelyet a cég csoportos szállítás esetén biztosít, azonban ezt indok nélkül elvetették. Ennél több 4 (!) megoldási lehetőségnél én magam laikusként nem tudok szolgálni, de nem tudom és nem is akarom elfogadni, hogy azért mert valaki székhez van kötve, nem tud eljutni egy adott rendezvényre, mert nem akarnak segíteni. Nem vagyok jogász csak egy szociálpedagógus hallgató illetve személyi segítő a munkahelyén, ezért nem fogok dobálózni olyan szavakkal, mint hátrányos helyzetbe való teremtés, esélyegyenlőtlenség, utazásból való kizárás stb. hanem tényleg csak észérvekre, érzelmekre hivatkozva 5 nappal korábban megoldási lehetőséget keresek. A Volán egyébként a menetrend miatt alapból nem jöhet számításba és az autó sem, mivel nincs jogosítványom (megfelelő autó sincs). Éppen ebből kifolyólag, mint az élet más területein is másokra vagyunk utalva, ezért segítségében bízva maradok Tisztelettel: Páncél György

További fontos információk:

A kerekesszék mechanikus összecsukható maximun 15-20 kg!

Utazás adatai:

Ideje: 2009. október 24. (szombat)

Odautazás:

Kiindulási állomás: Budapest – Keleti pu. 10:40

Érkezési állomás: Pápa 13:21

Átszállás nincs, a vonat tovább közlekedik!

 

Visszautazás (ugyanaznap):

Pápa: 19:52

Átszállás:

Győr: 20:57 le; 21:53 felszállás – a vonat alacsonypadlósnak van írva!

Budapest Déli pu.: 23:37

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://personalhelper.blog.hu/api/trackback/id/tr211505787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása