HTML

Páncél György blogja

Páncél György vagyok, 24 éves budapesti lakos. 2008. január 14 és 2010. január 31 között a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában dolgoztam személyi segítőként egyfajta segédápolóként, most a Motiváció Alapítvány támogató szolgálatánál töltöm be korábbi munkakörömet, mellette jelenleg is Sopronba járok levelező tagozaton szociálpedagógia szak IV. évfolyamára illetve Budapesten a Pannon Kincstár Tanoda fogyatékkal élők gondozása elnevezésű képzésére és mindezek mellett készülök a diplomához elengedhetetlen középfokú nyelvvizsgára Angol nyelvből. A jogosítvány megszerzésébe is sokat fektetek már "csak" a forgalmi vizsga van hátra. Próbálom mellőzni a közszereplést igencsak kevés sikerrel. Továbbra is célom egy svédországi élet alapjainak a megteremtése. Küzdök az esélyegyenlőségért és integrációért a magam módján.

Friss topikok

Linkblog

BKV - mozgássérültek számára taxi rendszerben közlekedő járatok igénybe vétele

2009.11.06. 20:09 :: gyurgyusz

"BKV – Taxi rendszerben üzemelő autóbuszok igénybevétele"

 

"KEDVES UTASAINK!"

 

 

"A BKV Zrt. törekszik a mozgásukban korlátozott személyek közlekedési esélyegyenlőségének megvalósítására.
A fővárosban több útvonalon közlekednek alacsonypadlós autóbuszaink és trolibuszaink – valamint a nagykörúti vonalakon alacsonypadlós villamosaink –, továbbá speciális szolgáltatást nyújtunk egy háztól-házig, úgynevezett taxirendszerben üzemelő autóbuszjárattal, amely 2001. szeptember 18-tól már négy autóbusszal segíti az Ön eljutását a város egyik részéből, a másikba.
Az alacsonypadlós buszok egyik jellegzetessége, hogy - legalább a két első ajtónál - lépcső nélküli kocsiszekrénnyel készültek, így a járdáról egyetlen lépéssel lehet beszállni a járműbe. A buszokon a második ajtónál kinyitható rámpa segíti a kerekes székkel közlekedők felszállását (ha igénybe kívánja venni, az autóbuszvezetőtől kérjen segítséget). Ezen járművek egyik fontos jellemzője, hogy a kerekes székek rögzíthetőek.

„Taxirendszerben” üzemelő autóbuszaink közül két kocsin 4 kerekes székes utas és 9 fő utaskísérő, a másik két autóbuszon 3 kerekes székes utas és 13 kísérő utazhat egyidejűleg.
Szolgáltatásunkat 2 darab vonaljegy érvényesítésével vehetik igénybe egy útra Budapest közigazgatási határain belül, egy kísérő díjmentesen utazhat, a bérlet, illetve utazási igazolvány nem érvényes ezen járatainkon. Vonaljegyet az autóbuszvezetőnél is lehet váltani.
Az autóbuszok munkanapokon 6.00-21.00 óra között előre egyeztetett útvonalon vehetők igénybe Budapest közigazgatási határon belül.
A „háztól-házig” rendszer keretében a speciális midibusz szolgáltatás a szombati napokon is igényelhető.

A négy IK 405-ös alacsonypadlós autóbusz előre egyeztetett útvonalon közlekedik, ezért ha igénybe kívánja venni szolgáltatásunkat, kérjük jelezze ezt a:
Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél:
1032 Budapest, San Marco u. 76.
Tel.: 388-55-29, 388-23-87, 388-23-88"

Forrás: http://www.bkv.hu/mozgaskorlatozott/index.html

 

Ha úgy érzed már senki nem tud segíteni, kérhetsz segítséget a BKV fődiszpécsertől – általában végső esetben szokták hívni.

Tel: 06 (1) 317-51-66

BKV információ általános esetben: 06 (1) 258-46-36

BKV teszt busz: BKV Zrt. Fejlesztési Főosztály, Jász Levente - Járműfejlesztési csoportvezető, Telefon: 461-6500/125-10, Mobil: 0620-439-7603, e-mail: jaszl@bkv.hu

www.bkv.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://personalhelper.blog.hu/api/trackback/id/tr641505535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása