HTML

Páncél György blogja

Páncél György vagyok, 24 éves budapesti lakos. 2008. január 14 és 2010. január 31 között a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában dolgoztam személyi segítőként egyfajta segédápolóként, most a Motiváció Alapítvány támogató szolgálatánál töltöm be korábbi munkakörömet, mellette jelenleg is Sopronba járok levelező tagozaton szociálpedagógia szak IV. évfolyamára illetve Budapesten a Pannon Kincstár Tanoda fogyatékkal élők gondozása elnevezésű képzésére és mindezek mellett készülök a diplomához elengedhetetlen középfokú nyelvvizsgára Angol nyelvből. A jogosítvány megszerzésébe is sokat fektetek már "csak" a forgalmi vizsga van hátra. Próbálom mellőzni a közszereplést igencsak kevés sikerrel. Továbbra is célom egy svédországi élet alapjainak a megteremtése. Küzdök az esélyegyenlőségért és integrációért a magam módján.

Friss topikok

Linkblog

MÁV - észrevétel 3.

2010.09.16. 22:47 :: gyurgyusz

Tisztelt Ügyintéző!

2010. augusztus 14. szombatján Bp-Keleti pu-tól Sopronig 10:10-kor induló IC-jén és vissza másnap (vasárnap) 17:55-ös gyors(?) vonattal utaztunk 3 kerekesszékes barátom társaságában egy külön kocsiban. Az elmúlt napok, hetek, hónapok történései alapján számomra kísérőként már az is siker ha eltudunk utazni valahova, de ez méltatlan volt még Önökhöz képest is. A szerelvény szándékosan úgy volt kialakítva, hogy abban tárgyakat, kerékpárokat szállítani lehessen, de emberi utaztatásra alkalmatlan volt. Az ajtók a biztonságunk érdekében zárva voltak, az ablakok rácsosak és rögzítve voltak, nem lehetett kinyitni azokat, a kocsikkal nem lehetett úgy állni, hogy biztonságérzet alakuljon ki főleg mechanikus székkel, rögzítésre nem is volt lehetőség, a wc elérhetetlen volt számukra, levegő nem volt, kiül(tet)ni nem lehetett, fény sem volt és azokon az állomásokon ahol látták a körülményeinket és a kerékpárt szállítók újjal mutogattak ránk. Ugyan a méltóság szót több szervezet kiforgatta, de egy fontos, meghatározó tényezője az életnek és most ezen esett csorba. 7 órás zötykölődésről van most szó egy európai országban. Tudom és érzékelem, hogy az Önök célja, az minél kevesebbet utazzanak kerekesszékesek, mert nyűg, meg plusz munka, de biztosítom Önöket, ezek és a korábban írt szegregatív, törvénytelen módszerek nem fognak céljukhoz vezetni, mert én leszek a másik oldalt és én (is) mindig elérem a kitűzött céljaimat.

Tisztelettel: Páncél György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://personalhelper.blog.hu/api/trackback/id/tr782301857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása